Diyet

Karbonhidrat Diyeti Nasıl Yapılır?

Fazla kilolar tükettiğimiz gıdaların besin içeriğini bilmememiz yüzünden karşılaştığımız bir sorundur. Vücudun hem karbonhidrata hem de protein ve yağa ihtiyacı vardır. Bununla birlikte bu ihtiyaç belirli miktardadır. Karbonhidrat alımında bu miktar aşıldığında vücutta gereksiz yağ depolanmasına neden olur ve kilo problemi ortaya çıkar.

Karbonhidrat diyeti sayesinde kolayca fazla kilolardan kurtulmak mümkündür. Aç kalmadan kilo verebileceğiniz bu diyette kalori sayımı yoktur. Yapmanız gereken tükettiğiniz besinlerin karbonhidrat, protein ve yağ içerikleri hakkında fikir sahibi olmak ve alınması gereken günlük karbonhidrat ihtiyacını asla geçmemektir.

Karbonhidrat diyeti yaptığınızda kan şekeri düzeyinizde büyük oynamalar olmaz, bu nedenle diğer diyetlerdeki gibi sık sık açlık hissetmezsiniz. Aç kalınan diyet türlerinden olmadığından yorgun hissetmez, aksine dinç ve zinde hissedersiniz. Karbonhidrat diyeti diğer diyet türlerinin aksine zamanla daha enerji dolu hissetmenizi sağlayacaktır. Gıda alımını kesmek yerine doğru gıdalar ile beslenmeyi öğrenirsiniz.

diyet faydaları

Bir kişinin gün içerisinde alması gereken karbonhidrat miktarı 70 gram civarıdır. Karbonhidrat diyetinde ise hedef günlük 60 gram karbonhidrat alımını geçmemektir. Bu sınırı geçmedikten sonra karbonhidrat diyeti listesinde yer alan sağlıklı besinlerden doyuncaya kadar tüketilebilir. Yalnızca karbonhidrat alımına dikkat etmek gerekmektedir.

Bol protein içeren beyaz et, kırmızı et, balık gibi ürünler tüketilebilir. Ispanak, brokoli ve pırasa gibi sebze yemekleri de karbonhidrat diyetinde tüketilebilecek besinler arasındadır. Domatesi salatalık marul, armut, çilek, portakal gibi sebze ve meyveler ile yoğurt ve peynir gibi süt ürünleri de karbonhidrat diyetine uygun gıdalar arasındadır. Köy yumurtası hem haşlanarak hem de omlet şeklinde tüketilebilir. Yeterli miktarda su içmeye özen gösterilmelidir. Çay ve kahve gibi içecekler tüketilebilir fakat içinde şeker ya da tatlandırıcı olmamalıdır.

Karbonhidrat diyetinde tüketilmemesi gereken yiyecekler ise şeker, buğday, çikolata, işlenmiş gıdalar, diyet ürünleri, bal ve reçel gibi gıdalar ile kola ve gazoz gibi asitli içeceklerdir. Trans yağlar içeren gıdalar da karbonhidrat diyeti için uygun değildirler. Karbonhidrat diyeti doğru bir şekilde uygulandığında hem sağlığınıza olumlu katkıları olacak hem de aç kalmadan fazla kilo probleminden kurtulmayı sağlayacaktır.

Admin

Bebek cinsiyeti hesaplama alanında kendince fikirler yürüten ve bunu projeye çeviren sıradan birisi...

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu