Diyet

Ekmek Yemeden Zayıflama

Ekmek yemeden kolayca zayıflamak mümkün… Sadece hayatınızdan ekmeği tamamen çıkardığınızda uzun vadede zayıfladığınızı fark edersiniz. Yalnız, bunun için büyük bir irade ortaya koymak ve direnç göstermek gerekebilir. Çünkü ekmek alışkanlık yapar. Dünyada belki de bizim toplumumuz kadar çok ekmek tüketen bir toplum yoktur. Biz ekmeği küçük yaşlardan itibaren rutin olarak sofralarımızdan eksik etmeyen bir toplumuz.

Ekmek bizi çok çabuk doyurur. Bunun nedenini hiç düşünmüyor olabiliriz. Çabuk doyuran besinler, Glisemik indeksi yüksek olan besinlerdir.

Glisemik indeksi yüksek olan besinler pankreas organını yorar ve çok fazla insülin salgılamasına neden olur. Zamanla insülin ne kadar çok salgılansa da bir etki göstermemeye başlar. Şeker hastalığının sinyalleri verilmiştir. Pankreas organımız sürekli çalıştığı için ve sürekli insülin salgılamak için uyarıldığından bir müddet sonra yorulmaya başlar. İflasın eşiğine gelir ve artık çalışmaz. Bu süreç bir iki ayda ya da 5-10 yılda olacak bir oluşum değildir. Bunun acısı 50 yaşından sonra görülmeye başlanır.

ekmek yemeden nasıl zayıflanır

Sadece Ekmek mi?
GI glisemik indeksi yüksek olan tüm besinlerin alınmaması en iyi yoldur. Karaciğeri ve pankreası dinlendirmek gerekir. Ramazan orucunda tüm gün hiçbir şey yemeden ve içmeden durduğumuzda vücudumuzda fazla yağları yakmaya başlayan çok özel bir hormon daha devreye girer. Pankreas dinlenirken, Leptin hormonu devreye girer ve yağ olarak depolanmaya hazırlanan enerjiyi harcar. Böylece 30 gün tutulan orucun faydaları en çok sağlık açısından görülür. Uzak doğu ülkelerinde Zen ustaları kendilerini 2 gün aç bırakmaya alıştırmışlardır. Bir ekol böyle davranmaktadır. Tasavvufu bilenler, Visal orucunu da duymuşlardır. Visal orucu iftar yapılmadan diğer günü de oruçlu geçirmeye dayalı bir oruçtur. Genel olarak İftar bir kase çorba ile açılır.

Admin

Bebek cinsiyeti hesaplama alanında kendince fikirler yürüten ve bunu projeye çeviren sıradan birisi...

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu