Kadın

Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hamilelik döneminde yanlış yapılan yada doğru bilinen yanlış uygulanan yöntemler hamilelik sürecinde can sıkıcı durumlara yol açabilir. Şimdi sizlere bunlardan bahsetmek istiyorum. Hamilelik döneminde iki kişilik yemek yeme düşüncesi, az hareket etmek yada seyahatleri iptal etmek, sporu bırakmak gibi bir çok neden hamilelik döneminde yapılan büyük yanlışlardandır. Tüm bu uygulamalar anneye de bebeğe de zarar vermektedir. Riskli bir doğum, sancılı bir hayat, doğum sonrası bebekte ve annede sağlık sorunları, fiziksel rahatsızlıklar gibi bir çok hayati risk taşımaktadır.

Hamilelikte doğru bilinen yanlışları sizlerle paylaşmak istiyorum. Gebelik dönemi adet döneminin son gününe göre hesaplanmakta ve son adet dönemine 7 gün eklenip aydan 3 gün çıkartılır. Yani ortalama 40 hafta olarak hesaplanır. Yani 9 ay değildir. Erken doğum için 10 da 1 zamanında doğum ise 10 da 7 dir. Anne adayının beslenmesinde en önemli etkenlerden biride fazla yemek yemektir. Genellikle 2 kişilik yemek tercih ederler. Bu durum hatalı beslenme nedenlerinden biridir. Hamilelik sürecinde anne adayları sürekli tartılmalı ve 10-15 kilo arası kilo almalıdırlar. Besin kalitesinin de önemini göz ardı etmemeliler, dengeli ve düzenli besin alan anne adayları sağlıklı bir hamilelik geçireceklerdir.

hamileyken yapılması ve yapılmaması gerekenler

Hamilelikte Cinsel ilişki bebeğe zarar verir mi?
Anne adaylarının dikkat etmesi gereken bir başka özellikte gebelik esnasında cinsel ilişkidir. Gebelik Cinsel ilişki için bir engel değildir. Fakat doğru pozisyonlarda ilişkiye girmek çok önemli ve sağlıklıdır. Anne adayında erken doğum riski varsa cinsel ilişkiden uzak durmalıdır.

Anne karnındaki bebeğin çok saçlı olması mide bulantısı yapar mı? Bu durum bilimsel olarak doğru değildir. Anne karnında saçları çıkmaya başlayan bebeğin mide bulantısına yol açmaması gerekir. Anne adayının çok yemek yemesi ve mide diyaframı sonucunda mide bulantıları artar. Mide yanması yaşayan anne adayları da yüksek yastık kullanmalı ve demli çay, kahve, asitli içeceklerden uzak durmalıdırlar.
Hamilelikte uçağa binmek düşük etkisi yaratır mı? Gebelik dönemlerinde anne adayları seyahat etmekte özgürdürler. Araba yolculuğundan çok uçak yolculuğu yapmak en doğrusudur.

Erken doğan bebek sağlıksız mı olur? Erken doğum yapan anneler özellikle tam donanımsal hastanelerde doğum yapmaları önemlidir. Artık bu teknolojik hastanelerde bebeğinizin yaşama tutunması daha hızlı ve daha sağlıklı olmaktadır. Anne karnında 38 hafta kalması beklenir. Erken doğan bebekler kısa sürede hem fiziki hem akılsal sağlığa düzenli bir şekilde zamanla kavuşabilir.

Hamileler x-ray cihazından geçebilir mi? Ciğer filmleri çektirebilir mi? Radyon anne adayları için riskli ve tehlikelidir. X-ray cihazları ise o kadar riskli değildir. Ciğer filmlerindeki radyasyonun düşük olması gebelikte olumsuz risk oluşturmaz.
Anne adayı aşerdiğinde o gıdayı tüketmesi tamamen psikolojik bir durumdur. Önemli olan dengeli ve doğru beslenmektir. Annenin istediği her besini tüketmemesi bebekte organ eksikliğine yol açmaz.

Hamileler Spor Yapar mı? Elbette yapar, gebelik döneminde anneler sürekli egzersiz yapmalı ve dinamik olmalıdırlar. Hareketsizlik anneye de bebeğe de zarar vermektedir. Yüzme, yürüyüş gibi sporları yapabilirler. Düzenli spor yapmaları bebeğin zihinsel ve fiziksel gelişimine katkı sağlar.

Hamilelikte saç boyatmak. Hamilelikte Makyaj yapmak. Bu yazdıklarımın bebeğe zarar verdiğini mi düşünüyorsunuz. Önemli olan kullanılan kimyasallardır. Güvenilir kimyasallar ile yapılan boya hamilelik sürecinde bebeği etkilemez. Az miktarda kullanmak en doğrusu olacaktır. Anne adayının bakımlı olması kendisini psikolojik olarak daha iyi hissetmesi önemli olup fayda sağlamaktadır.

Admin

Bebek cinsiyeti hesaplama alanında kendince fikirler yürüten ve bunu projeye çeviren sıradan birisi...

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu