KadınSağlık

Hamilelikte Alkol Ve Uyuşturucu Bağımlılığı

Hamilelikte Alkol Ve Uyuşturucu Bağımlılığı; Her kadının hamilelikte istediği doğal olarak bebeğinin olabildiğince sağlıklı olmasıdır. Unutmayın, tükettiğiniz şeylerin çoğu karnınızda büyüyen bebeğinize aktarılır. Alkol ve uyuşturucuların, gelişmekte olan bir bebek için ne kadar tehlikeli olduğu bilinmektedir. Hamileyken bunlardan tamamen kaçınmalısınız. Hamile olmadan önce terk etmek idealdir, ancak gebelik sırasında herhangi bir noktada uyuşturucu veya alkol kullanımını durdurmak bebeğinize fayda sağlayacaktır.

Gebelikte İlaç Nasıl Kullanılır Bebeği Etkiler mi?

Kadınlar karnında taşıdığı bebeklerine göbek bağı ile bağlıdırlar. Vücuduna giren neredeyse her şey bebeğinizle paylaşılacaktır. Bir fetüs uyuşturucuya karşı çok hassastır ve uyuşturucuları olabildiğince etkili bir şekilde ortadan kaldıramaz.

Hamilelik sırasında uyuşturucu kullanımıyla ilişkili riskler aşağıdakileri de içeren çeşitli faktörlere bağlıdır:
* Kullanılan ilacın türünü
* İlacın kullanıldığı nokta
* İlacın kaç kez kullanıldığı

hamilelikte bağımlılık

Bununla birlikte, genel olarak, gebelik sırasında uyuşturucu kullanmak, aşağıdakilere neden olabilir:
Düşük
Ölü doğum
Boy kısalığı
Düşük doğum riski
Erken doğum
Doğum kusurları
Ani bebek ölümü sendromu
Bebekte uyuşturucu bağımlılığı
İşte gebelik sırasında uyuşturucu kullanımının spesifik sonuçlarından bazıları:
Düşük doğum riski bebekleri çeşitli hastalık, zihinsel engellilik ve hatta ölüm riski altına sokar.
Erken doğum bebekte akciğer, göz ve öğrenme sorunları riskini artırır.
Uyuşturucu kullanımından dolayı genellikle ortaya çıkan doğum kusurları, nöbet, inme ve zihinsel ve öğrenme engellerini içerir.
Fetüsler, annenin kullandığı ilaca (lara) bağımlı hale gelebilir ve doğumdan sonra çekilme belirtileri çekebilir.

Erken gebelik sırasında uyuşturucu kullanımı, gelişmekte olan organların ve fetüsun ekstremitelerini etkileyebilir. Gebelikte uyuşturucu kullanımı bebeğinizin merkezi sinir sisteminin gelişimini etkileyebilir. Hamilelik sonrasında, birçok ilaç anne sütünden geçebilir ve bebeğe zarar verebilir. Hamilelik sırasında herhangi bir uyuşturucuyu kullanmak çocuğunuza zararlı bir etkisi olabilir.

Esrar
Esrarın tam etkisini elde etmek için, sigara içenlerin derin nefes alması ve dumanı akciğerlerinde olabildiğince uzun süre tutması gerekir. Esrarın bu dumanında bebeğinize bulaşan, komplikasyon riskini artıran birçok zararlı gaz var. Hamilelik esnasında sigara Ya da esrar, içen anneler; bebeğinizin rahim içinde bir bağırsak hastalığına sahip olma ihtimalini artırabilir ve bu erken tanı konulamayacağı için sıkıntıya neden olabilir. Esrar kullanımı, yetersiz büyüme, davranış sorunları ve nefes alma sorunlarına da neden olabilir. Anne sütü ile ilacın bebeğe kolayca aktarılabilmesi nedeniyle esrar kullanımından da kaçınılmalıdır.

Kokain
Hamilelikte Alkol Ve Uyuşturucu Bağımlılığı; Hamilelik sırasında kokain kullanımı, düşük ve ölü doğum riskini artırır. Ayrıca erken Kokaine maruz kalan bir bebek daha yüksek risk altında:
Vuruş
Zayıf büyüme
Beslenme sorunları
Deforme olmuş ekstremiteler
Beyin hasarı
Üreme sistemi veya üriner sistem anomalileri
Ani bebek ölümü sendromu
Uzun vadeli davranış sorunları
Hamilelik sonrasında, kokain anne sütü ile bebeğe iletilebilir, bu nedenle hamilelikte kesinlikle kullanılmamalıdır.

Eroin
Yüksek sesli ağlama
Çok az beslenme
Titreme
Sinirlilik
Hapşırma
Terlemek
Kusma
İshal
Nöbetler

Bebeğinizin bu durumlarını tedavi etmek için özel bakıma ve ilaçlara ihtiyacı olacaktır.

Metadon
Tamamen uyuşturucu kullanmayı bırakabiliyorsanız, sizin ve bebeğiniz için en iyisi olacaktır. Bununla birlikte, eroini bırakma evresi yani geçiş, devam eden eroin kullanımından daha iyidir. Bırakma evresi eroinden daha iyi gebelik sonuçları ile ilişkilidir, ancak bebekler hala uyuşturucu sendromu yaşayabilir. Bu nedenlerden dolayı, gebelik sırasında hiçbir uyuşturucu kullanmamak en iyisidir.

Amfetaminler
Kristal uyarıcıları kullanırsanız, aşağıdaki sorunlarla karşılaşabilirsiniz:

Erken doğum
Büyüme sorunları
Anne karnında bebeğin ölümü
Emzirme döneminde de bunların hiç biri kullanılmamalıdır.

Gebelikte Alkol İçmek Bebeği Nasıl Etkiler?
Hamilelikte Alkol Ve Uyuşturucu Bağımlılığı; Tüm yedikleriniz ve içtikleriniz bebeğinizle paylaşılır. Yiyecekler ve sıvılar, plasenta vasıtasıyla çocuğunuza hızla geçer. Ancak, tıpkı bu maddeler gibi alkolde aldığınızda bebeğinize ulaşır. Alkol gelişmekte olan bebeğinize zararlı etkiler yapabilir. Bir cenin, alkolü yetişkinlerin yaptığı gibi işleyemez, kanından atamaz. Alkol anne karnında daha yoğunlaşır ve yeterli miktarda gıdaları ve oksijeni bebeğin hayati organlarına ulaşmasını önleyebilir. Hamilelik sırasında alınan alkol bebek doğduktan sonra bebekte zihinsel ve fiziksel kusurlarla beraber görülür. Geniş bir problem yelpazesini kapsayacağından, birçok muhtemel hastalık bebeğinizle beraber dünyaya gelir. Bunlar arasında en önemlileri şunlardır:

  • Küçük bir baş
  • Yarık damak, ince üst dudak veya geniş büyük gözler gibi yüzdeki anormallikler
  • Diş bozuklukları
  • Zihinsel engelli
  • Gelişmesinde gecikme
  • Konuşma, hareket ve sosyal becerilerdeki güçlükler
  • Görme bozukluğu
  • Zayıf koordinasyon
  • kalp sorunları
  • Böbrek kusurları ve anormallikleri
  • Deforme olmuş ekstremiteler veya parmaklar
  • Ortalama yükseklik ve ağırlıktan aşağıda
  • Davranış bozuklukları, örneğin dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB)

Hamilelikte Alkol Ve Uyuşturucu Bağımlılığı; Bebeğinizi alkol ile ilgili tehlikelerden korumak için hamile iken alkol almamanız gerekir. Hamileliğin ilk üç ayında içilmesi özellikle tehlikelidir. Bu, önemli organ gelişiminin gerçekleştiği zamandır. Bebeğinizin gelişiminden çok önemli bir zaman zarfında toksit bir madde içme riskini istemezsiniz.

Bebeği Emzirme Sırasında Alkol İçebilir miyim?
Alkol anne sütüne kolayca geçer. Anne sütünüz ile tekrar tekrar alkole maruz kalan bir bebek, zihinsel ve vücut gelişimiyle ilgili sorunlar yaşayabilir. Bu nedenle anne sütünün bebeğin içmesi için güvenli bir alkol seviyesi yoktur. Yani emziren annelerin kesinlikle alkolden uzak durmaları gerekmektedir. Emziren anneler emzirirken içmeyi seçerseniz, alkol vücudunuzdan temizlenene kadar çocuğunuza anne sütü vermeyin.

Nereden Yardım Bulabilirim?
Hamile iseniz, en kısa sürede yardım isteyin. Hala mutlu, sağlıklı bir bebek doğurabilirsin. Hastane ve kliniklerdeki herhangi bir uyuşturucu ya da alkol sorunu için olan bölümden yardım alabilirsiniz. Bu tesisler size uyuşturucu veya alkol kullanımını durdurmanıza yardımcı olacak uygun kaynakları temin eder ve size destek verebilir. Çok sayıda ilave kaynak mevcuttur. Ayrıca uyuşturucu tedavi merkezleri, sosyal ve aile hizmetleri kurumları, alkolizm ve uyuşturucu bağımlılığı danışmanları da bulunmaktadır. Emziriyorsanız, bir şey almadan önce doktorunuzla veya sağlık uzmanınızla konuşun.

Admin

Bebek cinsiyeti hesaplama alanında kendince fikirler yürüten ve bunu projeye çeviren sıradan birisi...

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
casibom