Kadın

Hamilelikte 4. Ay Nasıl Geçer?

Hamilelikte dördüncü ay hamileliğin en güzel dönemidir diyebiliriz. Çünkü anne bu ayda mide bulantısı ve kusma gibi şikayetlerden kurtulur. Halsizlik yorgunluk gibi fiziksel olumsuzluklardan kurtulduğu için daha zinde ve morali yüksek bir dönemdedir. İlk aylardaki gibi çocuksu davranışlar aşırı alınganlıklar ve olur olmaz yere sinirlenme geride kalmamıştır. Tüm bu güzel gelişmelerin yanında kabızlık ara sıra mide ekşimesi veya yanması yaşanabilir. Fiziksel yapınızda bazı moral bozucu değişiklikler ( vücutta leke oluşması-deride çatlaklıklar) oluşabilir. Bu durum geçici bir durumdur ve hamilelik sonrasında düzelir.

Bebek bu dönemde 12 santimetre boya ulaşmış ve 100 gram ağırlıktadır. Bebeğinin cinsiyetini merak eden çiftler bu dönemde ultason yardımı ile bebeğin cinsiyetini öğrenebilirler. Kemikleri sertleşen bebeğin dördüncü ayda cinsel organlarının gelişimi tamamlanmış ve hatta tüm dünyadaki insanlardan farklı olan parmak izi bile oluşmuştur.
Anneler hamileliğin dördüncü ayında yine bol su takviyesi yapmalıdır. Vitamin mineral protein demir ve kalsiyum ihtiyaçları hamile olmayan bir insandan daha fazla olduğu için beslenmeye özen göstermeleri gereklidir.

hamileliğin 4. ayı

Bebeğin kabul edilebilir kilo ve boy ölçülerinde sağlıklı olarak doğması için anne adayının beslenmesine çok dikkat etmesi gerekir.
Protein Takviyesi: Yumurta, kırmızı et, beyaz et (tavuk eti-balık eti) ve baklagillerde protein bolca mevcuttur. Protein eksikliği hamilelik döneminde ödem, yorgunluk ve vücudun bağışıklık sisteminde zayıflığa neden olur.

Kalsiyum Takviyesi: Bakla-mercimek-bezelye-nohut-fasulye-süt-yoğurt-peynir-mısır-pirinç-arpa-bulgur-tarhana-bamya-enginar-taze fasülye-marul-ıspanak-patates gibi besinlerde kalsiyum belirli oranlarda mevcuttur.

Vitamin Takviyesi: turunçgiller ailesi vitamin bakımından zengin meyveler içerir. Hamileliğin 4. Ayında doktorlar hem vitamin hem demir hem de folik asit takviyesi yapmaya yardım edecek ilaçlar verirler.

Demir takviyesi: Demir eksikliği kansızlık (anemi) yapar. Demir takviyesi ilaçlarla yapılabileceği gibi besinlerle de yapılabilir. Tavuk ciğeri-kırmızı et-balık eti-fasulye-patates-ıspanak-domates salçası gibi gıdalarda demir fazla miktarda bulunmaktadır.

Folik asit takviyesi: B grubu suda çözünen bir vitamin olan Folik Asit sinir sistemi dokularının inşasında önemli bir faktördür. Bu nedenle hamile kadınların folik asit vitamin takviyesini mutlaka yapmaları gereklidir. İlaç olarak sunulan Folik Asit hücre çoğalması ve kemik iliğinin görevini yapabilmesi için yardımcı bir faktördür.

Admin

Bebek cinsiyeti hesaplama alanında kendince fikirler yürüten ve bunu projeye çeviren sıradan birisi...

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu