Kadın

Hamilelik Nasıl Anlaşılır Belirtileri Nelerdir?

Hamilelik döneminde vücut hormonlarında oluşan ani değişiklikler beraberinde bazı hamilelik belirtilerini de getirir. Bu belirtiler, çoğu zaman hamileliğin erken öğrenilmesinde etkilidir. Hamilelik durumunda bu belirtilerin hepsi var olabileceği gibi sadece biri ya da bir kaçının olması da olasılıklar arasındadır. Hamilelik düşüncesi olup da aşağıdaki erken hamilelik belirtilerinin görülmesi durumunda doktora gidip kan testi ile gebelik olup olmadığına bakılması gerekir.

Yorgunluk: Hamilelik döneminde hamilelerin vücutlarına daha fazla ağırlık yüklenmesi, annenin aldığı vitamin ve besinleri bebeği ile paylaşmaya başlaması ile aşırı bir yorgunluk ve halsizlik hali olabilir. Çalışırken birden bastıran uyku, evde iş yaparken el, kol, ayak ya da bacaklarda halsizlik durumu en sık karşılaşılan belirtiler arasında sayılır.
Mide rahatsızlıkları: Hamilelik dönemindeki hormonal bozukluklar beraberinde mide sorunlarını da getirir. Sabahları oluşan mide bulantısı, yemeklerden sonraki şişkinlik hissi, ara ara devam eden mide yanmaları hamilelik belirtileri arasında yer alır.

hamilemiyim

Baş dönmesi: Pek çok bayanda ortaya çıkmadığı belirtilen baş dönmesi, hamilelik ile bütünleştirilmiş bir belirtidir. Hamilelikte baş dönmesinin nedeni, rahmin genişlemesi ile kan pompalanamaması ve bunun sonucunda baş dönmesi ortaya çıkmasıdır.

Göğüslerde hassasiyet: Göğüslerde büyüme, karıncalanma, aşırı hassasiyet ve şişlik erken hamilelik belirtilerinden sayılabilir. Hareket ettikçe hassasiyetin daha çok farkına varıldığı bu durum en sık rastlanan hamilelik belirtilerindendir.

Sık idrara çıkma: Rahmin büyümesi ile idrar torbasına daha fazla baskı yapılır ve bunun sonucunda hamilelerde sık idrara çıkma durumu söz konusu olur.

Adet tarihinde gecikme: Gebeliğin en sık karşılaşılan belirtilerinden olan adet gecikmesi, zaman zaman hormonal bozukluklardan da kaynaklanabilir.

Aş erme ya da kokulara karşı hassasiyet: Hamilelik döneminde anne adaylarının aş ermesi çok sık görülür. Öyle ki hiç sevmedikleri ya da yenilmeyecek türden şeylere karşı da bir aş erme durumları söz konusu olabilir. Ya da en ufak kokuyu bile alıp mide bulantısı yaşayabilirler.

Kiloda artma: Hamilelikte alınan kilolar, ilk gebelik süreci başlangıcında ortaya çıkabilir.

Tutunma kanaması: Bebeğin rahme yerleşmesi sırasında adet kanı dışında ortaya çıkan lekelenme şeklinde kanamadır. Adet tarihi öncesi, sonrası ya da zamanında sadece lekelenme şeklinde olan bu kanamada sıklıkla hamilelerde görülür.

Yukarıdaki belirtilerden bir ya da bir kaçının olması durumunda erken gebelik için kan testi yapılması gerekir. Bu dönemlerde yapılan eczanelerde satılan idrar testlerinde gebelik görülmeyebilir. Bunun için bu testlere erken gebelik belirtilerinde fazla güvenmeyip uzman bir doktora kontrole gidilmesi gerekir.

Admin

Bebek cinsiyeti hesaplama alanında kendince fikirler yürüten ve bunu projeye çeviren sıradan birisi...

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu