Çocuk

Göbek Bağı Bakım

Bebeğin anne karnındaki süresi boyunca göbek bağı oldukça büyük bir işleve sahiptir. Doğumdan hemen sonra bebeğin düşmemiş göbek bağı birçok anne için endişe verici bir durum haline gelmektedir. Bu göbek bağının bakımı bebeğe herhangi bir acı vermeden yapılabilir. Bunun sebebi bebeğin göbek bağı sebebiyle acı çekmiyor oluşudur. Bakım kesinlikle doğru ve düzenli olarak yapılmalıdır. Göbek bağı kesimi sırasında bebeğin herhangi bir acı hissetmeyişinin sebebi ise göbek bağında herhangi bir sinirin bulunmamasıdır. Göbek bağı genellikle cildin yukarısından kesilir ve böylece ciltte oluşabilecek yaralar önlenmiş olur.

Göbek bağı bakımının antiseptik maddelerden yapılması tavsiye edilmektedir. Annelerin dikkat etmesi gereken hususlardan biri d göbek bağının temiz ve kuru tutulmasıdır. Göbek bağı yaklaşık 1-3 hafta içerisinde renk değiştirir ve düşer. Bebek doğduktan sonra önem gösteren bakımlardan biri de göbek kordonuna uygulanan bakımdır. Göbek mandalı çocuğunuzun bakımını gerçekleştirmenize engel olmamalıdır. Çoğu ebeveyn bebeklerin mandal sebebiyle acı çektiklerini düşünür. Fakat bebekler mandal sebebiyle hiçbir acı hissetmezler ve bakım acısız olarak gerçekleştirilebilir. Hastane tarafından sizlere verilen sıvı ile göbek kordonunun bakımını rahatlıkla yapabilirsiniz. Bazı gruplar göbek kordonunun bakımını gerekli olarak görmemektedir. Fakat göbek bakımı alkol, antiseptik solüsyonlar veya batikon tipi kremler ile yapılabilmektedir. Temizlik sırasında kullanılan ilaçların başka bireylerin teni ile temas etmiş olmaması oldukça önemlidir. Başkalarının cildine temas etmiş olan ilaçlar bebeğin tedavisi düşünülen bölgesinin mikrop kapmasına yol açabilir.

göbek bağı bakımı nasıl yapılmalı

Göbek bölgesinde bulunan mandalın alt kısmından pansuman işlemi gerçekleştirilmelidir. Mandalın oynatılması bebeği rahatsız eden bir durum olmadığından bakım sırasında rahat davranabilirsiniz. Bebeğin göbek kordonu bölgesinin günde en az iki kez temizlenmesi gerekir. Göbek bağı uygun zamanda kendiliğinden düşecektir. Göbek bağı, hava ile temas ettiğinde daha çabuk iyileşebileceğinden bölgenin hava ile teması engellenmemelidir. Göbek bağı bir süre sonra kendi kendine kurur ve düşer. Bu sürece izin vermeniz oldukça önemlidir. Bu sırada ufak bir kanama görülebilir. Fakat kanamanın kesilmemesi ve günlerce devam etmesi durumunda mutlaka doktorunuza başvurmanız gerekmektedir.

Admin

Bebek cinsiyeti hesaplama alanında kendince fikirler yürüten ve bunu projeye çeviren sıradan birisi...

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu