Çocuk

Bebek Beslenmesinde Doğru Bilinen Yanlışlar

Anneler bebeklerinin zeka ve bedensel gelişimleri için beslenmelerinin çok önemli olduğunun farkındadır. Ancak çoğu zaman istedikleri yemekleri yemeyen ya da hiç yemek yemeyen bebekler hem anneleri hem de kendilerini oldukça zorlar. Bu durum genelde annenin bebeğini iyi ve doğru beslemek isterken yaptığı hatalardan kaynaklanır. İşte bebek beslenmesinde en sık yapılan 5 hata ve sonuçlar.

Ek Gıdaya Erken Geçmek: İlk 6 ay bebeğin gelişim ve büyüme hızında bir anormallik yoksa sadece anne sütü alması gerekir. Ancak çoğu anne bebeğinin çok ağlamasını sütünün yetmediğine bağlayıp ek gıdalara erken geçiş yaparak bebeklerinin hayatlarında bir daha alamayacakları anne sütünü geri plana atıyor. Bu bebeklerinin gelişimine katkı sağlamaktan çok zararlarına bir durumdur.

İlk aylarda Mamaya Başlamak: Yine annelerin sütlerinin yetmediğini düşünerek yaptıkları bir hata olan mamaya başlamak ilerleyen aylarda bebeklerin anne sütünü tamamen bırakmasına neden olur. Bunun için süt yetersizse bile mama kullanmadan sık sık bebeği besleyip anne sütünün artışı sağlanmalı.

bebek besleme

Bulamaç: İlk ek gıdaya geçiş döneminde verilen bulamaçların ilerleyen aylarda da verilmeye devam edilmesi ile bebeklerin çiğneme reflekslerinin gelişimi engellenir ve bu da daha ileri aylarda bile pütürlü yiyeceklerin bebekler tarafından yenilememesine yol açar.

Aşırı Yemeye Zorlamak: Bebekler her ne kadar küçük olsalar da doyduklarının bilincinde olan ve doyduğunu hissedince yemeye devam etmeyen minik bireylerdir. Bunu kabullenmeyen anneler, bebek ya da çocuklarını daha yemesi konusunda zorlayarak onların yemekten soğumalarına neden olabiliyorlar.

Yemek Konusunda Engel Koymamak: Yemek yemek için zorlanmaması gereken çocukların aşırı yemek yemeleri konusunda da önlem alınmalıdır. Aksi halde ileride sağlıksız beslenme kaynaklı obezite sorunu ile karşılaşılabilir.

Admin

Bebek cinsiyeti hesaplama alanında kendince fikirler yürüten ve bunu projeye çeviren sıradan birisi...

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu