Kadın

Anne Sütü Nasıl Saklanır ?

Anne sütünün doğru şekilde saklanması için önemli koşullar bulunur. Bunlardan en önemlisi saklanan şişeler ya da poşetler olacaktır. Bunlar sızdırmaz kapaklı cam, BPA içermeyen sert bir plastik ya da anne sütü saklanması için hazırlanmış özel poşetler olabilir. Sütü dondurucuda saklamak için ince tek kullanımlık poşetlerden kaçınmak gerekir. Bunlar bir süre sonra yırtılabilir ya da sütün içine karışabilir. Sütü dondururken daima kabın üst kısmında boşluk bırakılması gerekir. Sıvılar dondukça genişler ve anne sütü de aynı şekilde davranır. Anne sütünün saklanma süresi nerede saklandığına göre değişir. Süt ne kadar uzun süre saklanırsa, o kadar çok vitamin ve antioksidan kaybeder. Bu nedenle bu sütlerin çok uzun süreler boyunca beklememesi yani taze kalması gerekmektedir. Sütün 8 gün içinde kullanılması planlanıyorsa buzdolabında saklamak mümkün olur. Aksi takdirde, dört aya kadar kalabileceği dondurucunun en soğuk kısmında saklanması gerekir.

Anne sütü asla buzdolabının veya derin dondurucunun kapı bölmesinde saklanmamalıdır. Bu kısımda buzun çözülmesi veya çok ısınması daha olasıdır. Taze pompalanmış süt, 24 saate kadar donmuş buz paketleri ile bir soğutucuda saklanabilir. Anne sütü saklama yönergelerinde belirtilen zaman dilimlerinin takip edilmesi ile süt oda sıcaklığında tutabilir, ardından buzdolabında saklanabilir ve ardından dondurmak mümkün olur. Dondurulmuş sütü çözerken, tamamen çözüldüğünde çözülmüş olarak etiketlenmesi gerekir. Dondurucudan alındığı zaman yerine, kullanım için kabul edilebilir zaman sınırlarını baz almak için tamamen çözüldüğü zamanı tespit etmek gerekir. Yapışkan bir etiket veya toksik olmayan bir işaretleyici kullanarak süt saklama kaplarının tarih ve saatle etiketlenmesi büyük bir önem taşır. Dondurulmuş sütü seçerken önce en eskisinin kullanılması gerekir.

Anne sütü ısınma gerektirmez. Süt kabını üzerine ılık akan su dökerek çözdürmek ve ardından ılık su dolu bir kaba koymak ısınması için yeterli olur. Kabı mikrodalgada ısıtmak süte ve bebeğe zarar verebilir. Çözünmüş olan sütler tekrar dondurulmamalıdır. Bu nedenle bir kez kullanılan sütü tekrar kullanmamak gerekir. Her zaman tek kullanımda sütlerin bitilmesi önem taşır.

Admin

Bebek cinsiyeti hesaplama alanında kendince fikirler yürüten ve bunu projeye çeviren sıradan birisi...

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu