Kadın

2021 Doğum Parası Ne Kadar?

Doğum yapan annelere her bir çocuk için ödenen 2021 doğum parası ile anneler 300-600 lira arasında ödeme alabilecektir.

Doğum Parası Nedir?

Doğum parası, doğum yapan her anneye ödenen karşılıksız bir yardımdır. Anne ya da babadan birinin Türk vatandaşı olması yeterlidir. Tam ve sağ doğumla dünyaya gelen her bebek için bu yardım alınabilecektir. 2015 yılından sonra doğan ve doğum parası alınmayan her çocuk için başvuru yapmak mümkündür.

Doğum parası annelerin çalışmasından ya da sigorta priminden bağımsız olarak ödenir. Sadece bebek sahibi olan aileye küçük bir yardım mahiyetindedir. Tek sefere mahsus yapılan bir ödemedir ve devamlılık arz etmez.

Doğum Parası Ne Kadar?
Doğum parası rakamları her sene güncellenir. 2020 yılı doğum parası rakamları yeni yıla girilmesi ile güncellenmiştir. Buna göre ilk çocuk için 300 lira, ikinci çocuk için 400 lira, üçüncü ve sonraki çocuklar içinse 600 liradır. Görüldüğü gibi çocuk sayısı arttıkça yapılan yardım miktarı da artmaktadır.

2020 doğum parası ne kadar

Eğer ilk doğumsa ve ikiz çocuk sahibi olunmuşsa birinci ve ikinci çocuk için öngörülen 300 ve 400 lira olmak üzere toplamda 700 lira ödenecektir. Üçüz çocuklarda ise 1300 lira ödenecektir. Eğer ikiz doğum annenin ikinci doğumu ise 2 ve 3. Çocukları doğduğu için 1000 lira yardım alabilecektir. 2021 doğum parası ne kadar diye merak eden aileler bu şekilde hesap yapabilirler. Aileler yukarıdaki şartları sağlıyorsa ve başvuru yaparsa ödemeleri anne adına PTT şubelerine yatacaktır. Bu ödeme yalnızca anne tarafından şahsen çekilebilecektir.

Doğum Yardımı Başvurusu
İlk olarak bebeğiniz için kimlik çıkarmanız gerekir. Çünkü başvuru esnasında anne ve bebeğin kimlik fotokopisi ibraz edilecektir. Başvurular Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ya da Sosyal Hizmet Merkezlerine yapılacaktır. Başvuru anne ya da baba tarafında yapılabilir. Başvuru yapan kişi tarafından başvuru esnasında form doldurulacaktır. Belgeler de eklenerek teslim edilecektir.

Başvurular e-devlet üzerinden takip edilebilir. Ödeme yapıldıysa para çekilebilecektir. Ödeme yalnızca PTT şubelerine anne adına yapılacaktır. Parayı çekme yetkisi de sadece anneye aittir. Anne dışındaki kişilere ödeme yapılmayacaktır.

Admin

Bebek cinsiyeti hesaplama alanında kendince fikirler yürüten ve bunu projeye çeviren sıradan birisi...

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu