Kadın

Smokey Makyaj Nedir? Smokey Makyaj Nasıl Yapılır?

Smokey Makyaj

Dumanlı göz makyajı olarak bilinen smokey makyaj gözlerini ön plana çıkarmak isteyen kadınlar tarafından çokça tercih edilir. Smokey göz makyajı konusunda bilinen yanlışlardan bir tanesi sadece büyük gözlere uygulanabileceği yanılgısıdır. Dumanlı göz makyajı büyük gözlere uygulanabileceği gibi ufak püf noktaları ile küçük gözlere de uygulanabilir.

Smokey göz makyajı gece, özel günlerde tercih edilebileceği gibi gündüzleri günlük yaşantıda veya iş yerlerinde çalışırken de tercih edilebilir. Smokey makyaj yoğunluğuna göre hemen hemen her yerde her saat diliminde kullanılabilir.

Smokey makyaj için gerekli olan makyaj malzemeleri şunlardır;

  • Siyah ve gri tonlarının bulunduğu far paleti
  • Siyah göz kalemi
  • Siyah eyeliner
  • Kahve ve ten renklerinin bulunduğu far paleti
  • Göz içerisine sürmek için ten rengi ya da beyaz göz kalemi
  • Kırmızı veya doğal tonlarda ruj
  • Allık
  • Aydınlatıcı
  • Kulak pamuğu çubuğu
  • Kapatıcı
  • Fondöten
  • Siyah maskara

Smokey Makyaj Yapımı

Makyaj malzemeleri hazırlandıktan sonra dumanlı göz makyajı yapım aşamasına geçirilir. Öncelikle cilt ve göz çevresi temizlenir. Daha sonra koyu tonlarda makyaj yapılacağı için fondöten ve kapatıcı uygulanması en sona bırakılır. İlk olarak kirpik diplerine siyah kalem sürülerek dağıtma fırçası ile göz pınarına doğru yayılır. İki gözede aynı işlem uygulandıktan sonra siyah tonlarda far fırça üzerine az miktarda alınır. Fırça üzerine ne kadar az far alınırsa koyu renkli far göz çevresine bulaşmadan o kadar kolay yayılır. Siyah far göz kapağına eşit miktarda dağıtılır. Far uygulaması da bittikten sonra smokey makyaj için kirpik diplerine siyah eyeliner çekilir. Bu uygulamalar esnasında eyeliner bulaşabilir veya koyu renkli far dökülebilir. Kulak pamuğunu makyaj temizleme suyuna batırılarak temizleme işlemi düzgün bir şekilde yapılır. Koyu renklerle yapılan işlemler bittikten sonra kahve tonlarının bulunduğu palet alınır. Toprak tonlarında göz kapağının doğal renginden biraz daha koyu bir ton seçilerek kaş altına uygulanır. Bu uygulama gözleri hem daha büyük gösterecek hem de siyah tonlarının keskinliğini azaltarak daha dumanlı bir hale getirecektir.

smokey makyaj nasıl yapılır

Dumanlı göz makyajında tüm bu işlemlerden sonra gözlerin iri görülmesi için göz içerisine ten rengi veya beyaz kalem çekilir. Bu işlem smokey makyajın küçülttüğü gözleri daha büyük gösterecektir. Bu makyajın en önemli özelliği büyülü gözler elde etmektir. Büyülü gözler için de uzun kirpik şarttır. Bu göz makyajı tamamlanmak için takma kirpikler tercih edilebilir. Kişi zaten uzun kirpiklere sahipse yoğun siyah renkte bir maskarayla smokey makyaj tamamlanabilir.

Göz makyajı bittikten sonra tene fondöten ve kapatıcı uygulanarak dökülen farlar temizlenir. Uygulanacak olan allık ne kadar doğal olursa göz makyajı da o kadar ön plana çıkacaktır. Ten makyajı bittikten sonra smokey makyajın tercih edildiği yere göre istenirse kırmızı bir ruj veya toprak tonlarında doğal bir ruj seçilebilir. Kırmızı ruj daha çekici ve asi bir görünüm kazandırırken, toprak tonlarında kullanılan doğal renkli bir ruj smokey göz makyajını daha da ön plana çıkararak gözlerin dikkat çekmesini sağlayacaktır.

Smokey makyajın asıl amacı gözlerin vuruculuğunu ön plana çıkarmaktır. Göz kapağına uygulanan işlem göz altına da uygulanır ise daha çekici ve buğulu bakışlar elde edilebilir.

Püf Noktaları

Smokey makyaj için 3 basit püf noktası bulunmaktadır. Bu basit ama oldukça işe yarayan püf noktaları şunlardır;

  • İlk olarak göz makyajının uzun süre kalıcı olması için far uygulaması yapılmadan önce göz kapaklarına far bazı uygulanmalıdır. Bu far bazı göz kapağına uygulanacak farın daha uzun kalmasını sağlayacaktır.
  • Smokey göz makyajı gözleri küçülttüğünden göz pınarlarına uygulanacak açık renkli parlak far gözleri daha büyük gösterecektir.
  • Koyu kahve ya da sütlü kahve tonlarındaki göz farlarıyla göze vurgu yapılmalıdır. Bu yöntemle göz daha fazla dikkat çekecek siyah far daha dumanlı görünecektir.

Admin

Bebek cinsiyeti hesaplama alanında kendince fikirler yürüten ve bunu projeye çeviren sıradan birisi...

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu