Çocuk

1 Aylık Bebek Gelişimi

Her anne ve baba için, bebeğin gebelik sürecindeki durumunda olduğu gibi, doğumdan sonraki süreçteki gelişimi de çok önemlidir. Bebeğin normal fiziki şartlara sahip olup olmadığı, beslenme düzeyindeki sıra dışı durumlar gibi olumsuzluklar, dikkat edilmesi halinde bu süreçte daha kolay tespit edilmektedir. 1 aylık bebek gelişimi hakkında bilgiler vereceğimiz bu yazımızda, bebeğin ilk 1 aydaki gelişim sürecinde yaşanması gerekenler ve olası sorunlar hakkında da bilgiler yer almaktadır.

Görme
1 aylık bebek gelişimi sürecinde ilk akla gelen soru, bebeğin görme yetisi ile alakalıdır. Bu süreçte ve özellikle de birkaç günlük bebekler, net bir görüntü alamazlar. Yani görme yetileri, tam olarak gelişmemiştir.  Görüş netliği 0-12 cm’den ibaret olup, günler ilerledikçe bu netlik mesafesi artmaktadır.

İşitme
Bebeğin seslere daha duyarlı olduğu bir süreçte olsa, bu yetide tam olarak gelişmemiştir. Anne karnındayken de anne sesine aşina olan bebek, doğumdan sonrada bu sese yabancılık çekmeyecektir. Ancak takdir edersiniz ki, sesleri hemen algılaması gibi bir durum söz konusu değildir. Ellerinizi çırptığınızda ve çıngırak ses çıkardığında yöneldiğini görebilirsiniz. Hafif bir müzik ve ninni hoşuna gidecektir.

Sindirim
Yeni doğan bebeklerin kaka yapma sıklığı, günde 4-5 defadan fazla  olabilmektedir. Bunun en önemli nedeni, sindirim sistemlerinin henüz tam olarak gelişmemesinden kaynaklanmaktadır. Bebeğin sindirim sisteminin ilerleyen süreçlerde gelişmesiyle birlikte, kaka yapma sayısında biraz azalma görülecektir.

1 aylık bebek gelişimleri

Uyku
1 aylık bebek gelişimi sürecinde, anne ve babaların en fazla merak ettikleri konulardan biriside, 1 aylık bebek ne kadar uyur? Sorusunun cevabıdır. Belirli bir uyku düzenleri olmayıp, bazen geceleri daha fazla uyurken, bazen ise gündüzleri daha fazla uyuyabilirler. Gece gündüz ayrımını, yaklaşık ilk 3 aylık süreçte yapabilmektedirler.

Beslenme
Yeni doğan bebeklerde tek beslenme kaynağı, olağan üstü bir durum yoksa anne sütüdür. Aksi durumlarda ise, doktorunuzun tavsiyesi üzerine alternatif yöntemler uygulanabilmektedir.

1 Aylık Bebek Gelişimi İçin Neler Yapabilirsiniz

  • Bebeğinizle  sohbete devam edin ve çok sayıda göz teması sağlayın – sizi açıkça anlayamadığı için aptalca görünebilir, ancak sesiniz onları rahatlatacak ve dil becerilerini başlatacaktır.
  • Bir çıngırak gibi parlak ve gürültülü bir oyuncak seçin  ve gözleriyle takip edebilmesi için görüş çizgisinde hareket ettirin
  • Bebeğinizin karyolasının üstünde asılı bir dönence odaklanmalarına yardımcı olduğu için iyi bir fikirdir. Tümüyle şarkı söyleyen, dans eden pahalı bir şey  olmak zorunda değildir, özellikle üstlerinde asılı olan parlak ve / veya yüksek kontrastlı ev yapımı karton şekilleri bile seveceklerdir.

1 aylık bebek gelişimi sürecinde, bebekle ilgili sıra dışı bir şey fark ettiğinizde, doktorunuza başvurmak en akılcı yoldur. Çünkü bu süreç, sonraki süreçlerdeki gelişmeler ve sağlık için önemli bir temel olarak görülmektedir.

Admin

Bebek cinsiyeti hesaplama alanında kendince fikirler yürüten ve bunu projeye çeviren sıradan birisi...

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu