Sağlık

Fransa Mayaro Virüsü Nedir?

Fransa mayaro virüsü nedir sorusunu cevaplayalım.  Mayaro virüsünün sebep olduğu ateş ilk seviyede diğer ateşli hastalıklar gibi bir grafik olarak karşımıza çıkmaktadır. Kuluçka süresi bir ya da 12 gün arasında sürmektedir. Bu hastalık kendi kendine sınır koyar, üç veya beş gün sürer ve haftalarca ya da aylarca devam edebilmektedir. Bunlarla birlikte diğer enfeksiyonlar da olduğu gibi aralıklı ateş, nörolojik komplikasyonlar, ölüm, miyokardit gibi ciddi rahatsızlıklara sebep olabilir. Bu hastalığa fazla bilinmemesi nedeniyle yanlış tanı konulabilir. Tıp dünyasında farkındalık eksikliği nedeniyle vakalar tespit edilemeyebilir. Tanı için tanı testleri yaygın olarak mevcut değildir ve nadir olaylar dışında bu konu hakkında çok az şey bilinmektedir. Bu aşamada uluslararası yayılma riski az olarak görülebilir ama kentsel bulaş döngüsünün tesis edilmesi bu olasılığı hiçe sayamaz.

Fransa Mayaro Virüsü Hakkındaki Tavsiyeler

Fransa mayaro virüsü hakkındaki tavsiyeler, bölgenin kırsal alanlarında bulaşma da yaralan ana etken coğrafi olarak geniş dağılımı göze alındığında ve yeni coğrafi bölgelerde mayaro ateşi vakalarının yakın zamanda tespit edilmesi söz konusudur. Vakaları tespit etmek ve sağlık uzmanlarına bu konuda bilgilendirmek bir de mayaro ateşini diğer virüslerden ayırıcı tanının bir parçası olarak görülmesine teşvik edilmelidir.

Mayaro Virüsünden Korunmanın Yolları

Mayaro virüsünden korunmanın yolları mevcuttur. Diğer viral virüsler de olduğu gibi bu virüsten de korunmanın yolları benzerdir. Bu koruma yollarını sıralayacak olursak;

  • Yeterli sıvı alımı önemlidir. Burun, geniz gibi solunum yolları mukozası nemli tutulmalıdır. Düzenli yapılan egzersizin bağışıklığı kuvvetlendirdiği bilin Kendimizi fazla yormadan egzersiz yapmayız
  • Hasta kişilerle temastan kaçınmalıyız ve kendimizi izole etmeliyiz.
  • Riski yüksek olduğu alanlardan uzak durmalıyız en azından salgın geçinceye kadar uzak durmak korunmada çok önemlidir.
  • Kalabalık ortamlar ve hasta kişilerden uzak durmalıyız
  • Özellikle kişisel ve el hijyenine dikkat etmeliyiz.

Virüsü kaptığımızı düşündüğümüz zaman öncelikle panik yapmamalıyız. Kendimizi yakınlarımızdan ve etrafımızdan izole edip sağlık kuruluşlarına haber vermeliyiz. Sağlık kuruluşlarından bildiri almadığınız taktirde kendi başımıza göre ilaç kullanmamalıyız. Bu süreç boyunca bağışıklığınızı korumalı ve sağlık ekiplerinin söylemiş olduğu talimatlara uyumalıyız.

Admin

Bebek cinsiyeti hesaplama alanında kendince fikirler yürüten ve bunu projeye çeviren sıradan birisi...

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu