Çocuk

Bebeklerin Olması Gereken Aşılar

Bebeklerin enfeksiyonla mücadele edebilmeleri için aşı ile, mikropların zayıflatılmış halleri vücutlarına enjekte edilir. Böylece bebeğimiz de oluşabilecek bir hastalığı tedavi etmeden önce önlemiş oluruz. Özellikle de hastalıkların bebeklerimiz üzerinde ki yarattığı kötü etkileri düşünecek olursak, bebeklerin hastalanmadan olması gereken aşıların önemini daha iyi kavrarız.
Elbette hiç bir ebeveyn bebeğinin ağlayan ve korkan halini görmek istemez. Fakat onun sağlığı için onun bu içinizi acıtan halini gözlerinizin önüne getirmeden, aşılarını düzenli bir şekilde yaptırmanızı tavsiye ediyoruz.

Bebeklere Yaptırılması Gereken Aşıların Olumlu Etkileri
Bebeklerin olması gereken aşı periyotları düzenli olarak uygulandığında, bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirerek, vücutlarının mikroplara karşı savunmalarını güçlendirir. Hastalıkların virüslerine karşı küçük bedeniyle bir direnç gösterir. Virüsler ile küçücük bedeniyle savaşarak onları yok edebilir. Ancak hatırlatmakta fayda vardır, hiç bir aşı bebekleriniz için %100 koruma sağlar diyemeyiz. Bu konuda sizlerin özeni ve dikkati de oldukça büyük önem taşımaktadır.

Mikrop ve virüslere karşı bebeğinizin vücudunu güvenli hale getiren aşılar son derece önemli ve güvenlidir. Bebeklerin vücudunda aşı sonrası kısa vadeli ve küçük etkiler görülebilir. Fakat bunun dışında bebeğe hiç bir zararları yoktur.

Fakat zararlarının olmaması bebeklerin vücut yapılarına göre yan etkilerinin olmadığını göstermez. Küçük bebeğine aşı yaptırma konusunda tedirgin olan anne babaların elbette var olduğunu unutmuyoruz. Bu yüzden aklınızda ki bu sorulara cevap olabilmesi bakımından sizlere bebeklerin olması gereken aşıların yan etkilerini bir araya getirdik. Fakat bu aşıların yan etkilerinin faydalarının yanında devede kulan kaldığını bilmenizi isteriz.

bebek ve çocuk aşıları

Bebeklerde Aşıların Oluşturabileceği Yan Etkiler
• Aşı sonrası bebeklerde kısa süreli ateş yükselmesi görülebilir.
• Aşı olduktan sonra bebeklerde huzursuzluk gözlemlenebilir.
• Aşı sonrası aşının yapıldığı yerde şişkinlik ve kızarıklık oluşabilir.

Fakat aşı sonrası bebekleriniz de oluşabilecek bu yan etkilerin bir soruna işaret ettiğini düşünmeniz için, aşı sonrası bebeğin ateşinin düşmemesi, bebeğin aşırı huzursuzluk hali içerisinde olması ve sürekli uyumayı isteyen bir durum ile karşılaşmanız gerekmektedir. Eğer böyle bir durum ile karşı karşıyaysanız mutlaka hemen doktorunuza danışmalısınız.

Bebeklerin Olması Gereken Aşı Takvimi
Hepatit B – Doğum sonrası ve 1.Ay
Çocuk Felci – 6.Ay
Dapt-IPA-Hib -2.Ay ve 4.Ay
Verem – 2.Ay ve 6.Ay
Hepatit A – 18. Ay ve 2 yaşında
Prömokok – 2.Ay, 4.Ay, 6.Ay, 12.Ay
KKK – 12.Ay
Su çiçeği – 12.Ay

Admin

Bebek cinsiyeti hesaplama alanında kendince fikirler yürüten ve bunu projeye çeviren sıradan birisi...

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu