Çocuk

6 Aylık Bebek Gelişimi

Bebeğin en tatlı hallerinin yaşandığı ve sizi daha iyi tanımayıp anlamaya başladığı aylardan birisi olan 6. Ay, görme ve işitme yetilerinin de hızlı bir şekilde yerine oturduğu aylar arasındadır. Aşağıda 6 aylık bebek gelişimi hakkında detaylı bilgiler yer almakta olup, çocuğunuzun bu verilerin çok gerisinde kaldığını düşünmeniz durumunda, mutlaka doktorunuza başvurmanızı öneririz.

6 Aylık Bebek Gelişimi
6 Aylık Bebeğin Boy Ve Kilosu
6 aylık erkek bebeklerin ortalama boyu 67 santim, kiloları ise 7.70 kilodur. 6 aylık kız bebeklerinin ortalama boyuna baktığımızda ise 65.5 santim, kilolarının ise 7.25  kilo olduğunu görebiliriz. Ayrıca 6 aylık bebeklerin baş çevresi, ortalama 43 santimdir.

6 aylık bebek gelişimi sürecinde bebek yaklaşık olarak, 400 ile 700 gram arasında kilo almaktadır. Bebeğin boyu ise bu ay içerisinde yaklaşık olarak, 1.25 santim civarında uzamaktadır .

6 Aylık Bebeklerin Görme Ve İşitme Yetisi
 6 aylık bebek gelişimi sürecinde bebekler artık gözleri ile, hareket halindeki cisimleri daha dikkatli bir şekilde takip edebilmektedirler. Ayrıca bu ayda bebeklerin derinlik algısı da, önemli ölçüde artmaktadır. Görme yetisi iyice gelişmeye başlayan bebekler bu ay içerisinde, çok daha karışık görselleri dahi anlamaya başlarlar.

6 aylık bebek özellikleri

6 aylık bebek gelişimi sürecinde bebeğin işitme yetisini baktığımızda ise, seslere karşı çok daha duyarlı olduklarını görebiliriz. Duydukları her seste başlarını sesin geldiği yöne doğru çevirebilirler. Hafızasının gelişmesi nedeniyle, kadın ve erkek sesini ayırt edebilecek düzeye gelirler. Artık bebek yavaş yavaş dokunma yetisini de kazanmaya başlamıştır. Burun ve yanaklarına dokunabildikleri gibi ayak parmaklarına da dokunarak, vücutlarının kıvrımlarını daha iyi tanımaya başlarlar.

6 Aylık Bebeğin Zihinsel Gelişimi
6 aylık bebek gelişimi sürecinde bebekler artık, kendi kimliklerini daha iyi tanımaya başlar. Bu aylarda bebek artık başkalarıyla etkileşim kurduğunda, ihtiyacı olan şeylerin daha hızlı bir şekilde giderileceğini anlayabilmektedirler. Sosyal gelişimleri de önemli ölçüde artan bebekler, artık oynadıkları oyundan daha fazla keyif alabilirler, oyun oynama istekleri de daha fazla artmaktadır. Bu süreçte kendisine yapılan şakalara,  gülümseyerek cevap verme ihtimalleri daha fazladır.

6 Aylık Bebek Neler Yapabilir?

  • Yüzüstü yatarken, ellerinin yardımıyla oturma pozisyonuna geçebilirler.
  • Artık daha küçük cisimleri de parmakları ile iyi bir şekilde kavrayabilirler.
  • Tekrar eden heceleri birleştirilerek oluşturulduğu kelimeleri, çok daha rahat bir şekilde söylemeye başlarlar. Örneğin mama, dede ve baba gibi kelimeleri yavaş yavaş söylemeye başlarlar.
  • 6 aylık bebek gelişimi sürecinde bebekler, ulaşamayacağı yerde ki nesnelere de uzanarak almaya çalışabilirler.
  • Özellikle tanıdıkları kişilere daha sık gülümserler.
  • Diğer insanların yüzleri ve saçları ile oynamaktan daha çok hoşlanırlar.

Admin

Bebek cinsiyeti hesaplama alanında kendince fikirler yürüten ve bunu projeye çeviren sıradan birisi...

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu