Çocuk

17 Aylık Bebek Gelişimi

Bebeğiniz bu dönemde kendi kendine bir şeyler yapmaktan hoşlanır. Mesela kıyafetlerini kendisi çıkartmaya çalışır ve bu onun için oldukça mutluluk verici bir şeydir. Kendi başına dişini fırçalayabilir. Ona macunsuz bir diş fırçası vererek sizi taklit etmesini sağlayabilirsiniz. Onun bütün yaptığı taklitler bağımsız bir birey olmaya çalıştığından dolayıdır.
Çekmecelerinizi ve dolaplarınızı karıştırmayı çok sever. Onun için keşfetmek çok mutluluk verici bir şeydir. Bebeğiniz bu dönemde yüksek sesle çığlık atmaktan çok hoşlanır. Bunu bazen siz ebeveynlerinin ilgisini çekmek için yapar. Bazen de sadece kendi sesinin gücünü anlayabilmek için yapar. Eğer bebeğiniz sizden bir şey istediği için bağırıyorsa, ona bunu bağırmadan söylemesi gerektiğini sakin bir dille anlatın.
Bebeğiniz bu dönemde merdivenlerden tek başına çıkabilir. Bunu bir oyun haline getirerek tek başına bir şeyleri başarma onun çok hoşuna gider. Bebeğiniz için güvenliği sağlayın ve bırakın merdivenden istediği kaçar çıkıp insin.

17 Aylık Bebeklerde Yemek Düzeni
Bebeğinizi yemek düzenine alıştırmak için, yemeklerini her gün aynı saatlerde yedirmeniz doğru bir adım olacaktır. Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Özellikle bebeklerde kahvaltı oldukça önemlidir. Onu gün boyu zinde tutarak, enerjik olmasını sağlayacaktır.
Bebeğinizin midesinin küçük olduğunu ve yemekten hemen birkaç saat sonra acıkabileceğini unutmayın. Onun açlığını gidermek aynı zamanda sağlıklı beslenmesi için, öğleden önce ve ikindi vakitlerine ona ara öğünler verin.

17 aylık bebek yediği yemekler

17 Aylık Bebeğin Gelişimi Nasıl Desteklenir?
Bazı anneler için bu dönemde tuvalet eğitimi erken görünebilir. Ama bezsiz günler ufukta göründü diyebiliriz. Bebeğinize farkındalık yaratmak için, bezini değişirken ya da kaka yaptığını hissettiğinizde bunu ona söyleyebilirsiniz. Kimi anneler için bu aylar tuvalet eğitimi için ideal aylardır.
Bu dönemde bebeğinizin sesini kullanmasını öğretebilirsiniz. Müzik dinlerken şarkıya eşlik ederek onu bu konuda teşvik edebilirsiniz. Hayvan sesleri çıkartarak, kediler ne yapar gibi benzetmelerle bebeğinizi teşvik edebilirsiniz.

Bebeklerde Öfke Krizleri
Bebeğiniz yemek zamanlarında sizinle inatlaşabilir. Yemek yemek istemeyebilir ve size itiraz edebilir. Sizde onunla inatlaşmak yerine, açıklama yapmasını bekleyin. Neden öyle bir düşüncesi olduğunu öğrenmeye çalışın. Zaten acıktığında size bunu belli edecektir. Yemek konusunda ısrarcı olmayın. Bırakın dilediği zaman dilediği kadar yesin.

Admin

Bebek cinsiyeti hesaplama alanında kendince fikirler yürüten ve bunu projeye çeviren sıradan birisi...

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu