Sağlık

Horlama Nasıl Önlenebilir?

Uyuyan kişiye ve yanındakilere rahatsızlık veren horlamayı önlemenin yolları horlamanın nedenine göre değişkenlik gösterebilir.

Fazla Kilolarınızdan Kurtulun

Horlama problemi görülen kişilerin büyük bir kısmının fazla kilolarından şikayetçi olduğunu görmüşsünüzdür. Bu nedenle ilk olarak fazla kilolarınızdan kurtulmayı amaç edinmelisiniz. Biraz kilo vermeye başladıkça gelişmeleri sizler de fark edebileceksiniz.

Yatış Pozisyonunuzu Değiştirin
Horlama genellikle dilin arkaya doğru kaçması ve boğazın tıkanması sonucu gerçekleşir. Sırt üstü yatanlarda bu durum daha sık görülür. Bu nedenle yüz üstü ya da yan yatmak horlamaya karşı alınabilecek pratik önlemlerdendir.

Yatmadan Önce Yemek Yemeyin
Kilo probleminiz olmamasına ve doğru pozisyonda yatmanıza rağmen halen daha horlama sıkıntısı yaşıyorsanız bu durumda yatmadan önce yaptıklarınızı kontrol etmenizde fayda var. Zira yatmadan önce yenilen ağır bir yemek horlamanıza neden olacaktır. Midenizin yediklerinizi sindirebilmesi için yatmadan en az 4 saat kadar önce yeme içmeyi kesmelisiniz. Aksi takdirde horlamanın dışında başka bir takım rahatsızlıkların oluşması da söz konusu olabilir.

horlama nedenleri nelerdir

Ortamın Kuru Olmamasına Dikkat Edin
Özellikle kış aylarında yanan kalorifer ya da sobalar oda içerisinde bulunan nemi kurutur. Hava çok nemli olduğu için boğazınız kurumaya başlar ve bu da horlamanıza neden olur. İşte bu sorunu gidermek adına kalorifer üzerine su koyabilirsiniz. Ayrıca gün içerisinde yattığınız odayı iyi bir şekilde havalandırmayı da ihmal etmeyiniz. Böylelikle uykunuzu daha iyi almış olacaksınız. Horlamanın nedenleri arasında yer alan bu husus gün içerisinde yaşadığınız yorgunluğun da baş aktörlerindendir. Ortamı nemlendirmek tek başına yeterli gelmiyor ve halen daha boğazlarınız kuru uyanıyorsanız nemlendirici kullanabilirsiniz. En etkili nemlendirici ve nefes açıcılardan birisi de vikstir.

Horlama Sorunum Geçmedi
Yukarıda saymış olduğumuz tüm bu tedbirleri almanıza rağmen hala horlamaya devam ediyorsanız bir hekime görünmenizde fayda vardır. Kimi durumlarda operasyonel bir müdahale gerekebilir. İşte bu durumda alacağınız tüm tedbirler sizi ancak bir noktaya kadar taşıyabilir. Burnunuzda yer alan bir et birikintisi gibi durumlar da horlamanıza neden olabilir. İşte bu et kalıntısının alınması sizin horlama sorununuzun çözülmesine yardımcı olabilir. Bu konuda muhakkak uzman hekimlere başvurmanız tavsiye olunur.

Admin

Bebek cinsiyeti hesaplama alanında kendince fikirler yürüten ve bunu projeye çeviren sıradan birisi...

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu