Çocuk

9 Aylık Bebek Gelişimi

9 aylık bebekler, artık tüm yetilerini tam olarak kazanmıştır. 9 aylık bebek gelişimi sürecindeki bebekler artık sesleri daha net bir şekilde anlayabilmekte ve birbirine yakın renkleri dahi çok kolay bir şekilde çözebilmektedir. Çok uzaktaki bir tanıdığını dahi rahatlıkla tanıyabilir ve uzaktaki sesleri daha iyi bir şekilde ayrıştırılabilir. Önceki aylara göre çok hızlı hareket eden cisimleri bile, gözleriyle rahat bir şekilde takip edebilmektedirler.

9 Aylık Bebek Gelişimi Süreci Nasıl İlerler?
9 Aylık Bebek Neler Yapar?

  • Yüzüstü yatarken, rahatlıkla oturur pozisyona geçebilirler.
  • Ellerini daha hızlı bir şekilde çırpabilirler ve farklı el oyunları oynayabilirler.
  • 9 aylık bebek gelişimi sürecindeki bebekler, artık kimseden yardım almadan rahat bir şekilde emekleyebilirler.
  • Ulaşmak istedikleri nesnelerin önünde herhangi bir engel varsa, bu engeli kaldırmaya çalışırlar.
  • Artık duyduğu sesleri daha iyi bir şekilde taklit edebilirler. Tam olarak birebir taklit yapamasalar da, sizi taklit ettiklerini, bariz bir şekilde belli ederler.
  • Kendisine atılan topu, tekrar karşı tarafa atacak düzeyde oyun oynayabilirler.

9 aylık bebek gelişim

9 Aylık Bebeğin Beslenmesi Nasıldır?
Bu aydan itibaren artık bebekler yavaş yavaş, sofrada yer almaya başlamaktadırlar. Ancak anne sütünün önemi hiçbir zaman unutulmamalı ve beslenmesi, mümkün olduğunca anne sütü ile yapılmalıdır. Anne sütünün yanı sıra kendisine taze ve doğal besinler vermek, onun beslenme alışkanlığı kazanması için önemli bir yer tutmaktadır.

Böylelikle bebeğe beslenme alışkanlıkları kazandırılır, aynı zamanda sofra kuralları da yavaş yavaş öğretilmeye başlanarak, bebeğin sosyalleşmesi sağlanır. Siz yemek verirken elinize saldırıyor ve kendisi yemek istiyorsa, yavaş yavaş kendisinin yemek yemesine müsaade etmeniz gerekebilir.

9 Aylık Bebeklerde Uyku Düzeni Nasıl Olur?

9 aylık bebek gelişimi sürecinde uyku düzenleri, artık eskiye göre çok daha ileri düzeydedir. Eğer ki gaz ve diş çıkarma gibi sorunlarla uğraşmıyorsa, gece uykuları çok daha uzun olmaktadır. Aslında 8. Aydan itibaren başlanması gereken uyku düzeni, 9. Ayda daha net bir şekilde uygulanmalıdır. Bu ayda bebeğe uyku düzeni öğretilmeli ve belirli saatlerde uyuyup, uyanmasının eğitimi verilmelidir.

Admin

Bebek cinsiyeti hesaplama alanında kendince fikirler yürüten ve bunu projeye çeviren sıradan birisi...

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu