Çocuk

14 Aylık Bebek Gelişimi

Bebeğinizin iştahı bu dönemde eskiye oranla azalabilir. Endişelenecek bir durum yoktur. Hareketlerinin de artmasıyla kilo alma hızı yavaşlayacaktır. Bebeğiniz bu yaşlarında yemeğini kendisi yemek isteyebilir. Ellerini kullanarak yemek yemek onun için adeta heyecan vericidir. Bebeğinize destek vererek kendisinin tek başına bir şeyler yapabileceğini gösterin.

Bebeklerde Korku
Bebeğiniz bu dönemde daha önce korkmadığı şeylerden korkmaya başlayabilir. Elektrik süpürgesi gibi daha önce korkmadığı şeylerden bu dönemde korkabilir. Daha önce severek yaptığı banyodan bu zamanlarda korkabilir ve istemeyebilir. Bebeğinizin korktuğu şeylere karşı gayet normal olun. Onun korkularını beslemeyin.

Bebeklerde Azı Dişleri
Bebeğinizin azı dişleri genelde 14 – 15. Aylarda çıkmaktadır. Fakat bazı bebeklerde, 19. Aya kadar sarktığı da görüşmektedir. Çocuğunuzun bu diş çıkardığı dönemler hem onun için hem de sizin için uykusuz geceler demektir. Bebeğinize diş çıkardığı dönemde yapabileceğiniz en güzel şey, bebek ürünleri satan mağazalarda yer alan içi sulu dişliklerdir. İçi su dolu olan dişlikleri kısa bir süre buzdolabında bekleterek bebeğinize verdiğinizde, çıkacak olan dişin ağrısı hafiflemektedir.

14 aylık bebek

14 Aylık Bebeğinizin Gelişimi İçin
Bu aylarda bebeğinize organları tanıtmaya başlayabilirsiniz. Ellerini, ayaklarını, burnunu, ağzını yavaş yavaş ona oyunlar eşliğinde öğreterek onun gelişimini destekleyebilirsiniz. Onun kendisinin kullanabileceği kaşık ve çatal alarak yemeğini kendisinin yemeğini sağlayabilirsiniz. Kendi başına yemek yemesi onun gelişiminde büyük bir rol oynamaktadır.
Bebeğinize bu zamana kadar kağıt ve kalem vermediyseniz, mutlaka bu süreçte ona bunları verin. Çok fazla bir şey çizemese de yavaş yavaş kalemi nasıl kullanacağını kavrar.

Bebeğinizin Yaptığı Her Şeye Hayır Demeyin
Bu zamana kadar bebeğinizden hayır kelimesini hiç duymadıysanız bundan sonra bebeğiniz bu kelimeyi sıklıkla kullanacaktır. Bu süreçte bebeğiniz kendi bağımsızlığını sağlamak için bir çok sorunuza hayır cevabı verecektir. Bebeğiniz sorduğunuz bütün sorulara hayır diyorsa, endişelenmeye gerek yok. Bu dönemlerde sürekli hayır demeleri gayet normaldir. Bebeğinizin hayır kelimesini kullanmasını önlemek için, oma cevabı evet ya da hayır olan sorular sormayın. Daha ucu açık sorular sorarak, sadece evet ya da hayırla cevaplayamayacağı sorular yöneltin.

Admin

Bebek cinsiyeti hesaplama alanında kendince fikirler yürüten ve bunu projeye çeviren sıradan birisi...

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu